BLOG 7 september 2020

BLOG 7 september 2020

Een topdag geheel volgens het boekje met de col du Donon (3x de Vaalserberg) als topper.

8.15 u. in zomertenue al weg, al was het behoorlijk frisjes.

Ook top waren de woorden van de Duitse moeder bij vertrek, nadat ik mijn verhaal had gedaan : `dit maakt me nog blijer met mijn gezonde kinderen en dat gun ik iedere moeder !`

Hier wil ik gelijk op inhaken : ` waar blijft het lopend vuur in NL, terwijl de buitenlanders wel geven om/voor kinderen ver van hun bed !?
Ik ben blij met mijn thuisteam, maar laat doel SEMMY van familie, naar feestje, naar bijeenkomst, naar vereniging enz. VERDER hoppen. !`

Terug naar mijn ochtend: om 5.30 uur : ik werd gewekt door een appart lawaai, alsof een groep pubers de kachel wilde aanmaken.  En het kwam steeds weer terug. Bij het wassen zei een camperfan het zijn de kraanvogels, die overtrekken, maar weer bij de tent wist zijn vrouw beter: hier op heuvels is een wildpark voor wolven. Kennelijk hadden ze hun hondenbrokjes niet gehad.

Terug naar de taktiek van de beklimming: 1 kilometer stampen, uithijgen, neus snuiten, drinken enz. Naar beneden : zo min mogelijk remmen, en daar deed ik korter over. Onderweg waren ze de belijning op de weg aan het overspuiten. Halverwege stak een zwarte tor over. Die zag de kans schoon om een wit voetje te halen.

Met boodschappen en al geland op de Camping van Rothau ( iets ten zuiden van Schirmeck). Mijn score voor vandaag : 59 km; maar eigenlijk moeten nu de meer dan 1.000 hoogtemeters geteld = geld voor SEMMY worden.

Paulus in the mood!

Reacties zijn gesloten.