BLOG 14 september 2020

BLOG 14 september 2020

Buiten een paar colletjes van de 3e cagorie zou het vandaag een kwestie zijn van over de dijk de Rijn terug uit volgen. Maar ondertussen waren wel 2 mijlpalen gescoord : de 1.000 km grens over en het 5e 3landenpunt gepasseerd, en terloops nog bij elkaar 34 euro gescoord.

Evenwel mijn linkse voorkeur deden mij bij een stroomversnelling in de rivier belanden en een vertraging in mijn fietsroute: zonder dat de bordjes daar gewag van maakten, werd het een jungle-trek op de gren tussen FL en CH : strompelend over boomwortels moest de lege fiets over een hellend pad 300m. omhoog geduwd worden om daarna de tassen in 3 beklimmingen naar boven te brengen.

Verstuurd Vorige plaatje dood spoor; hier de waterval met aan de overkant het normale fietspad : resultaat : toch nog avontuur en totaal 65 km voor deze blauwe maandag.

Bij de afdaling van 400 m. kon alles weer op de fiets, maar met ingeknepen remmen moest de fiets lopend in bedwang gehouden worden.

Uiteindelijk toch weer de bewoonde wereld bereikt met als ankerplaats de camping van Chur Sud. De picknick bij de waterval werd overstemd door het razende Rijnwater, nu claimt het snelverkeer de hele ether, dus nog iets verzinnen als alternatieve oordopjes.

Dus wel een biertje verdiend.

Paul.

Reacties zijn gesloten.