BLOG 22 september 2020

BLOG 22 september 2020

Binnen de vesting Sabbioneta weerklonk al om 6.30u het carrilion. In de nacht had het wat geregend, maar bij vertrek was het droog.

Dus vandaag weer gekozen voor de touristische variant : mooier en rustiger, maar meer orientatie en omweggetjes.  De rest van de dag was het drukkend benauwd en wolken insekten vlogen laag over de weg.

Hier moest ik plassen, had het netjes in de PO kunnen doen, maar ze waren aan het vissen, dus toch maar de berm opgezocht. Uit mijn jeugd herinner ik me nog de ramp van de overstroming van de Po. De oversteek in de delta is 3 km lang, dus dat moet meer watergeweld geweest dan wat er nu in een dun stroompje langs kwam.

In de namiddag een verplichte stop onder een luifel van een dichte Pizzaria door plens en gedonder.

Rond Modena werd ik de ringweg opgestuurd, die plotsklaps boven op een viaduct overging in autoweg. Tegen de stroom in terug was riskanter, dus maar in de hoogste versnelling doorgestampt tot de overkant.

In de binnenstad de monumenten bekeken met gelijk ook oog voor B&B/hotel. Door de eigenaar van een koffieshop werd ik naar het plaatselijke Ostello S.Filippo Neri gelootst. En net weer binnen, barste het echte onweer los.

Paul.

Reacties zijn gesloten.