BLOG 4 september 2020

BLOG 4 september 2020

Weer voorspoedige start om 8.30 met een korte aanloop naar mijn route in Hunting ( zou wel in Yorkshire UK gelegen kunnen zijn ) maar als ik achterom kijk, heb ik niet zo veilig geslapen : onder de rook van de kerncentrale van Cattenom.

De vaart is er vanochtend niet echt in te krijgen, want het zijn alsmaar korte hellingen en afdalingen, dus voordurend op- en afschakelen. In Kierling les Sierk kom ik de eerste winkel tegen : bij een zuurpruim van een bakster sla ik zoetigheid in. Als ik de 1e rolkoek achteroversla bij een bankje langs de beek, komt een plaatselijk wielerfanaat mijn fiets bewonderen en wil alle technische zaken weten. Zelf heeft hij een mountainbike voor zijn nog er af te trimmen buikje.

Voordat ik de tocht kan hervatten, passeren de buurtjes van de camping: een jong stel vanuit Nijmegen ( hebben wel gesmokkeld door de trein te nemen tot Trier). Mijn pad slingert van hot naar haar, maar overal is het heerlijk rustig. In Aboncourt, waar de Nijmegers weer worden kies ik voor het pad binnendoor naar Sint Hubert, terwijl zij de hoofdweg kiezen. Nou het was een beproeving over 2 km koolsteenpuin maar kwam wel een wouw tegen boven de uitgestrekte reeds geegde akkers. Dan valt er snelheid te maken over het vlakkere traject.

Als ik in Hemilly de balans opmaak dat de volgende camping op 21,5 km om 17 u. een brug te ver is, vraagt een passerende peuter aan zijn oma : que cherche monsieur ? Ik uit mijn wens en wordt daarop naar een knus huisje achter de kerk geloodsd en een vorstelijke bovenwoning is het onderdak voor vanacht. Mijn paard staat bij hun in de gang.

Ah bientot Paul.

Reacties zijn gesloten.