BLOG 28 september 2020

BLOG 28 september 2020

Om 8.45u was de lucht schoongeveegd,  dus verder zuidwaarts, wel met lange broek en jasje aan, want het was fris.

Voorbij Asciano een schrale grond, met arme boeren, die wat graan verbouwen. Het ligt er nu kaal bij, vatbaar voor erosie, alleen rijen Cypressen geven nog wat decor.

Als fietser, vandaag ben ik zowat de enige, de bekende afmatting van diepste kuil naar hoogste bult enz. , ook voorbij Trequanda alleen nu door het bos.

De wegwijzers stellen je vaak voor verrasssingen: de wegnummers veranderen opeens; een plaatsnaam kom je bij de volgende kruising niet meer tegen, en hier : als je van links komt, is het nog 8 km naar  Trequano; van rechts maar 6 km. Dus kies en zoek maar uit.

Bij Montepulciano hebben ze de kerk van San Biagio maar buiten de stad gebouwd: makkelijk voor de boeren uit de omgeving, de stedelingen moeten afdalen voor de kerkgang.

Gezien het weer had vandaag weer een optie voor en camping, maar die was verdwenen en voor Chiusi pakte uit het niets een donkere wolk samen, die niet groter was dan 3x3km, maar ter plekke traag helemaal leegging.

Ondanks regenboog voor mij het teken: afstappen maar in het 1e B&B. Schamele dagopbrengst 52 km, maar er zit wel zeker weer 5 x de Cauberg bij. Morgen gaan we voor meer.

Paul

Reacties zijn gesloten.