BLOG 3 oktober 2020

BLOG 3 oktober 2020

We hebben gisteren in Rome centraal gegeten, om nog de stad bij avondlicht mee te maken.

De huisvesting in hartje Rome in de Collegio van de paters van Scheut (CICM) was sober, maar super gastvrij. De nachtrust schoot er gedeeltelijk bij in, echter dat had te maken met een luidruchtige disco in de vlakbij gelegen wijk.

Wij hebben om 7.30u in de Menza samen ontbeten met 4 Afrikaanse, 1 Indonesische en 1 Belgische missionaris.

Gelijk daarna op de fiets weer de stad in om bij het Colosseum vooraan in de rij te staan, want gisteren hadden we de boot gemist. Er dreigde en driftige bui, maar het bleef bij een paar spetters.Gigantisch wat een bouwwerk van 20 eeuwen geleden, en wat moet zich daar hebben afgespeeld?

Een andere bijzonderheid is natuurlijk het Pantheon, de tempel met een oculus (gat in het dak). Er viel nu defuus licht naar binnen, maar lijkt mij schitterend als dat felle zonnestralen zijn of sneeuwvlokken.

We maakten hier iets speciaals mee: het inrukken van de erewacht van de Guardia Civil, die bij Emanuel de II stond opgesteld. Verder nog vele andere bekende en onbekende items bekeken.

Om echter alles nog klaar te maken voor de terugreis, de camping weer opgezocht. Tot morgen, de laatste dag met nog intervieuw van RTV-utrecht rond 14.30u !?

Paul.

Reacties zijn gesloten.