Presentatie Robotarm

Presentatie Robotarm

Tijdens de livestream op maandag 12 juli 2021 heeft Stichting Semmy samen met de artsen van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en Brainlab, de robotarm, de Cirq ofwel de ‘Robot van Tijn’, laten zien aan het publiek.

De robotarm van Brainlab zal gebruikt worden om genavigeerd biopten te nemen uit diepgelegen hersentumoren bij kinderen, zoals bij hersenstamkanker. Ook kan op termijn met het robotsysteem medicatie direct in deze diepgelegen tumoren toegediend worden, voor hopelijk een effectievere behandeling met minder bijwerkingen.

De robotarm kon worden aangeschaft door het Prinses Maxima Centrum met o.a. de donaties voor de fietstocht van Paul.

Als dank voor alle donaties en het op de kaart zetten van de ziekte, kregen John Emmerik en Nicole van Dijk – Bakker, ouders van Semmy*, en Yolanda en Ries, moeder en broer van Tijn*, een prachtig schilderij uitgereikt. Op het schilderij staan de superhelden Semmy en Tijn afgebeeld, de regenboog, gekleurde nagels en natuurlijk de robotarm. De illustratie is gemaakt door Doodle.nl.

Reacties zijn gesloten.